Home » АРМІЯ » Волонтерка Ука і її донька Робін

Волонтерка Ука і її донька Робін

Петро Порошенко, який привіз на східний фронт техніку та зброю, поділився у соцмережах вражаючою історією про маму-волонтерку і доньку-військову.

«Хочу познайомити вас із моєю давньою знайомою, частиною нашої команди Укою, Уляною Дідич. Уляна волонтерить у «Справі громад» ще з 2019 року: пройшла з нами пліч-о-пліч «ковідні» часи та повномасштабне вторгнення. Нещодавно навчилася сидіти за кермом великих вантажівок і тепер нашу тендітну Уляну не зупинити — постійно жене нашим хлопцям автівки», – розповів пʼятий Президент.

«Цього разу приїхали з Укою до її дочки на позивний Робін. Декілька місяців тому дівчина підписала контракт зі Збройними Силами: пройшла навчання і сьогодні нищить окупантів на одному з найпекельніших напрямків. «Робін» з дитинства вправлялася у стрільбі з лука, а головне слово, яким її характеризує мати, — вперта. Тому й не дивно, що про своє рішення вступити до лав ЗСУ вона не попереджала, а поставила маму перед фактом», – пише Порошенко.

Уляна Дідич розповідає: не бачилася з дочкою відтоді, як дівчина розпочала навчання військовій справі на полігоні. «Я привезла військовим DAF, я зараз переганяю вантажівки», – говорить волонтерка.

А для того, щоб дівчина та її бойові побратими ефективніше могли виконувати поставлені задачі, пʼятий Президент привіз їм також 40 гранатометів, 200 FPV-дронів та 4 «Мавіки». Військова говорить: має молодшу сестру 18-ти років і дуже не хоче, щоб їй теж довелося воювати. Тож робить все, аби якнайшвидше була Перемога.

«Головна мотивація — покласти край цій довгій війні, щоб вона та вся її родина могли жити без свисту ракет над головою. Ми, зі свого боку, теж робимо все можливе, щоб ці мрії здійснилися», – додає Петро Порошенко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*