Home » ЕКОНОМІКА » Южаніна жорстко розкритикувала підвищення акцизів на пальне

Южаніна жорстко розкритикувала підвищення акцизів на пальне

Парламентарі мали вивчити негативні економічні наслідки підвищення акцизів на паливо та підтримати блокуючі постанови, але зал знову підтримав ініціативу влади, що призведе до підвищення вартості всіх товарів. Про це заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна з трибуни парламенту.

«Якщо не вірите експертам із громадських організацій, то почитайте висновок Нацбанку України, аналіз, який вони надають щомісячно економічному стану країни. Адже з самого початку назви закону брехня – директива Європейського Союзу не вимагала підвищення ставок акцизного податку на пальне до набуття повноцінного членства в Євросоюзі», – сказала вона.

«Аргументи про збільшення цін не тільки на паливо, в тому числі на скраплений газ, про який мова йшла щодо користування. 700 тисяч домогосподарств користуються балонним газом, а ви для них підняли ціну в 4-5 разів. Де совість? Як, ви думаєте, люди будуть виживати?» – додала народна депутатка.

«Аграрії, крім дизельного палива, також використовують скраплений газ. У тих установках, які стоять локально на полях», – підкреслила Южаніна.

«Великий перелік країн захистили власного товаровиробника окремою системою системою адміністрування за зниженими ставками пального, де знижена ставка акцизного податку. Ви і це не зробили», – резюмувала вона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*