Home » ПОЛІТИКА » Житомир котиться в Європу

Житомир котиться в Європу

Житомир котиться в Європу з розбитими дорогами, скверами, тротуарами. З обшарпаними міським транспортом. З хамським відношенням влади до городян. З безкінечним дерибаном грошей міського бюджету. З корупцією…

Днями в Житомирі святкували День Європи. На центральну святкову сцену житомирян вийшов привітати гість нашого міста з Польщі. Коли він сказав, що був востаннє в Житомирі 2 роки тому і за цей час місто дуже змінилося, то серед глядачів роздався тихий сміх та пролунали рідкі оплески. Поляк трохи розгубився, але продовжив. І коли він сказав, що житомирські площі та вулиці не впізнати, то глядачі буквально вибухнули дружнім сміхом та бурхливими оплесками.

Польський гість нашого міста так і не зрозумів причину такої реакції житомирян на його добре та дружнє привітання. Проте по своєму це зрозуміли житомиряни, які вже втомилися від зими, протягом якої влада чекала, коли сніг самостійно розтане. Від розбитих доріг, площ та тротуарів міста, які влада добиває своїми ремонтами. Від обшарпаних трамваїв, тролейбусів та маршруток, які влада своїми реформами вперто добиває. Від хамського та брутального відношення до городян. Від безкінечного дерибану міського бюджету та корупції, що процвітає у міській владі.

Згадайте, скільки за останні 3 роки було пафосу в передвиборних обіцянках  для Житомира і нинішнього президента,  нинішнього мера. Порошенко і Сухомлин обіцяли і фонтан краще за вінницький, і аеропорт, і нові розв’язки, і центр космічної промисловості, і новий транспорт, і тисячі-тисячі робочих місць… Та минуло три роки і місто дійсно не впізнати – знесені пам’ятники, розвалені сквери і парки, розбиті дороги і тротуари. А ще – натовпи городян, бажаючих виїхати і з міста, і з країни.

Тротуари – то взагалі окрема тема. Бездарний початок ремонту пізньої осені, завищені ціни, неякісна плитка та ніяке укладання. Покладена плитка вже ходить ходуном і здулася. Але хтось дуже добре заробив і зараз величезні гроші просто розкрадені, а місто – як після бомбардування.

Та вернемося до того поляка, що вітав житомирян із Днем Європи. Тоді зі сцени міський голова Житомира подякував за привітання.  А колись Сухомлин розповідав, що житомиряни вже ментально європейці.

Але житомирський міський голова не став розповідати, як нещодавно,  на початку засідання сесії Житомирської міської ради  кількадесят житомирян звернулися до міського голови із проханням надати слово та виступити перед депутатами. Сергій Сухомлин, посилаючись на регламент, відмовив, а потім звернувся до поліції, аби та забезпечила можливість спокійно проводити сесію та оголосив перерву. Житомиряни не дали меру піти на перерву, повернули його до президії, всадили в крісло та взяли слово. Правоохоронці втручатися не стали.

З трибуни сесії міської ради житомиряни звернулися до депутатів та сказали наступне: «Народ вас вибирав, щоб ви покращували життя простих громадян, а не вирішували свої клептоманські питання. Розграбували, в обличчі Сухомлина Сергія Івановича, «розворотили» все місто. А також в обличчі Розенблата, Зубка. Ви змінили владу, пройшов Майдан, йде АТО, стільки люде

IMG_20170602_130528847

й загинуло, заради чого? Щоб нічого не змінилось? Одні прийшли замість інших – що крали, то і крадуть. Вас цілий депутатський корпус, чому ви ніяк не реагуєте? Що тільки ми ходимо по бор

дюрах і ламаємо ноги, тільки наші діти потрапляють під маршрутку… Чи це вас не цікавить? Ми стомилися ходити в його кабінети і вести переговори, слухати цю брехню. Ви всі «аля-патр

іоти», вшановуєте Тараса Шевченка. Він навіть біля пам’ятника Тараса Шевченка розворотив усю плитку, кому там заважав асфальт? Де туалети у гідропарку за 300 тисяч, де звіт по українському дому? В законі чітко написано, що міський голова має звітувати перед громадою, а не у готелі перед журналістами. Чому у вас такі антиукраїнські дії? Ганьба злочинній владі».

На остан

ок один житомирянин додав: «Ми колись Дебою казали – йдіть звідси. І вам я кажу особисто – йдіть звідси. І Зубку вашому другу, і Розенблату, і Рабіновичу. Валіть, допоки не пізно»…

Міський голова відтоді обурюється. І не з того, що сказали йому прості житомиряни. А з того, що  тоді у сесійній залі правоохоронці спокійно спостерігали і, чомусь, нічого не зробили тим житомирянам, які казали правду.

Влада любить

ображатися та розповідати про те, як їй заважають чесно працювати. Згадайте про висловлення одного з нещодавніх українських президентів, який розповідав про «козлов, которые мешают жить»… Нещодавно і президент Порошенко обурювався з того, що йому намагаються щось там радити ті українці, які у своєму житті навіть собачої будки не побудували. На що українці президенту Порошенко дотепно відповідають, що ми не ті, хто не збудував навіть собачої будки. Ми ті – хто не крав.  Навіть собачої будки…

Житомирський

міський голова також обурюється і на газету ПАТРІОТ. В одному із своїх листів до редакції нашої газети Сергій Сухомлин рекомендував газеті Патріот не заважати своїми частими зверненнями та використовувати в листах офіційно-діловий стиль без художніх і саркастичних відступів. Що ж, ми також хочемо дати рекомендацію міському голові – припинити красти, дерибанити місто та брехати виборцям. А ще –  почати виконувати свої обіцянки.

Руслан Білецький

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*